Gnosjö Missionskyrka | Vi söker Pastor
16529
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16529,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Vi söker Pastor / Församlingsföreståndare (100%)

Till Dig som fundera på att söka:

 

  • Du har en teologisk utbildning och tycker att förkunnelsen är viktig.
  • Du har arbetat som pastor i församling.
  • Du har förmåga att möta människor i olika skeden i livet, både i och utanför församlingen.
  • Vi tror att du åldersmässigt är ”mitt i livet” och vi skulle gärna se att du har familj som vill bo i Gnosjö och dela gemenskapen i församlingen.

 

För mer information ring:
Thomas Svenningsson 070-876 8701 eller Johanna Magnusson 073-6455810.

 

Välkommen med Din ansökan!

 

Tillträde till tjänsten efter överenskommelse.
Ansökningar kommer att hanteras löpande allt efter att vi får in dem.

 

Ansökan kan sändas per post till:

 

Gnosjö Missionsförsamling
Att. Thomas Svenningsson
Järnvägsgatan 26
335 30 Gnosjö

 

Eller via mail: t.svenningsson@icloud.com
Ärende: Ansökan

 

Kort presentation av församlingen

 

Gnosjö Missionsförsamling är en del av Svenska Alliansmissionen och har cirka 330 medlemmar med ett stort barn- och ungdomsarbete. Utöver församlingsföreståndare finns en pastor med ungdomsinriktning och en ungdomsledare.

 

Vi vill erbjuda en öppen och generös gemenskap för alla oavsett bakgrund. Vår vision är att hitta nya vägar för att nå fler människor i vår bygd med budskapet om Jesu kärlek. Ungdomsarbetet och vårt diakonala engagemang är viktiga verksamheter liksom undervisningen och själavården. Församlingen är engagerad i olika mission- och hjälparbeten liksom stöd till nyanlända. Flera invandrare finns i församlingsgemenskapen.

Sången och musiken vill vi utveckla för att ta tillvara den gåvan i bl.a. gudstjänstlivet.

 

Kort presentation av Gnosjö

 

Gnosjö är centralort i Gnosjö kommun med totalt ca. 9.500 inv. Kommunen är den mest industritäta i Sverige med flera hundra småföretag. Gnosjö har flera nya förskolor, två F-6 skolor, en 7-9 skola och ett bra gymnasium med vuxenutbildning. Befolkningen består av ca 30% invandrare främst från Vietnam som kom under början av 1980-talet. Begreppet ”Gnosjöanda” som präglas av samarbete och inställningen att inget är helt omöjligt genomsyrar bygden. Här finns rika möjligheter till friluftsliv med Store Mosse nationalpark, Isabergs alpin, äventyrspark och golfbana, Töllstorp friluftsområde och mycket annat.