Gnosjö Missionskyrka | Ungdomsledaren har ordet
19078
post-template-default,single,single-post,postid-19078,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Ungdomsledaren har ordet

Gud i naturen

Vintern är min favoritårstid. Det är inte bara för att jag får åka skidor och göra andra roliga saker utan framförallt för att det är så fantastiskt vackert. I skrivande stund öser snön ned och har lämnat ett vitt gnistrande täcke på marken och vyn över de vitklädda trädtopparna ser ut som ett vykort. Oavsett årstid ser jag varje dag Guds storhet och otroliga hantverk i naturen, allt från de fascinerande och lika störande snökristallerna av is som jag envist får kämpa med att skrapa bort från bilrutorna till knopparna på träden framåt våren. Jag kan inte sluta förundras över hur vackert det är och min tacksamhet att få leva i och få tillgång till denna natur riktas till Gud. För mig är det en svindlande tanke att samma Gud som skapat de mäktiga bergstopparna och med sådan precision och skicklighet utformat varje unik snöflinga, även gjort mig. Med tanke på vilket hantverk vår jord är skapad med, tänk då vilken omsorg Gud måste lagt i skapandet av oss människor.

Otaliga är dina verk, o Herre! Med vishet har du gjort dem alla, jorden är full av vad du har skapat. / Psaltaren 104:24

Vi människor har inte bara skapats till Guds avbild, vi har i och med det fått ett stort ansvar och förtroende i Guds formande. I Första Moseboken 2:15 och framåt kan vi läsa om hur människan sattes i Edens trädgård för att odla och sköta om den och på samma sätt menar jag att vi ska sköta om vår jord idag. Att vårda jorden är ett stort ansvar och ännu större förtroende som Gud har gett oss, men enligt min mening så gör vi tyvärr inte ett tillräckligt bra jobb. Allt för många slösar med jordens resurser och verkar inte bry sig vilka konsekvenser det medför.

Nu behöver vi med samlad kraft ta vårt uppdrag på allvar och aktivt arbeta för en hel och hållbar jord och minska vår konsumtion. Låt oss följa Jesus och leva ett enkelt liv med fokus på vad som är sant och vad som består. Jesus varnar oss för vårt habegär och vårt överflöd på ägodelar (Luk 12:15) och uppmanar oss att inte samla skatter på jorden (Matt 6:19-21). Min uppmaning till dig som läser denna text är att göra som Jesus uppmanar oss och försöka se Guds storhet och uppfinningsrikedom i naturen och framförallt, vårda den.

/ Ludvig Halje