Gnosjö Missionskyrka | Pastorn har ordet
18558
post-template-default,single,single-post,postid-18558,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Pastorn har ordet

Det kanske alltid har varit så, men min upplevelse är att det idag finns många sanningar att förhålla sig till. Allt som kallas sanningar är nog inte det, men orden är förpackade som det i alla fall. Exempelvis kan vi ena dagen höra att det är så här vi ska göra för att funka som bäst, må som bäst, se som snyggast ut eller vad det kan handla om. Några veckor senare kan det komma ett råd som säger motsatsen. Det kan handla om mycket större saker än så också. En del av det är ju verkligen sanningar som vi behöver ta till oss och bejaka. Men en del kan man undra över och det kan göra oss förvirrade och rädda. Vart är allt på väg? Hur ska jag göra? Hur ska jag ta ställning till det som händer, vad och vem kan jag lita på?
Det var en gång en natt på en äng. En vanlig natt för herdarna som var där och vaktade sina får. Plötsligt lyser himlen upp och herdarna blir så klart rädda. En ängel står plötsligt framför dem och Guds härlighet lyser upp natthimlen. Ängeln säger till de något förskräckta herdarna ”Var inte rädda, jag bär bud till er om en stor glädje, en glädje för hela folket”. Det änglarna berättade om var Jesu ankomst till jorden, han som var glädjen för hela folket. När ängeln berättat för herdarna står det om hur en stor himmelsk här sluter upp mitt där på ängen och de prisar och ärar Gud. När änglarna lämnat och allt återgått till det vanliga så kan man ju tänka sig att herdarna står där en stund i tystnad och bara tittar på varandra. Vad var det som hände? De bestämmer sig för att kolla upp det som de hört och, mycket riktigt, den stora glädjen är född. Jesus har kommit till jorden!
Det fina i denna berättelse är just det att det inte bara är en fin berättelse eller en vacker saga. Min övertygelse är att detta är en sanning som vi kan lita på. En sanning som står fast oavsett vilka trender vi än hör om. Sanningen om Jesus Kristus står fast. Genom hans födelse får även vi ta till oss budskapet som gavs till herdarna den där natten för länge sedan; ”var inte rädda, jag bär bud till er om en stor glädje”. Ängeln var en sanningssägare till herdarna mitt i deras gråa vardag, deras rädslor och funderingar. Oavsett vad du hör om och vad som händer; Gud är densamme, en klippa som håller. Någon som står fast och som man kan lita på. Och vi får lita på att han också för oss är en stor glädje. Vi får ta del av det glada budskapet som berättar sanningen om Gud och sanningen om vilka vi är i honom.

/ Maria Pettersson