Gnosjö Missionskyrka | Pastorn har ordet
18290
post-template-default,single,single-post,postid-18290,single-format-standard,tribe-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Pastorn har ordet

Ordet har makt.

Jag kommer ihåg flera personer som har talat uppmuntrande och bekräftande ord till mig, som fått betyda väldigt mycket för mig. Ibland har orden varit helt avgörande vid vissa vägskäl i livet. Ord har makt därför att de både kan ge liv och döda. I vissa gemenskaper trycker vi bara ner varandra med våra ord. I andra gemenskaper håller vi masken och visar upp en trevlig fasad. Vi döljer våra sår och problem med ett leende. Där är det inte orden som är dödande utan tystnaden. Men så finns även gemenskaper där uppmuntrande ord flödar. Man tror på varandra, stöttar varandra, bygger upp varandra.
I Bibeln (Efesierbrevet 4:9) står det: “Låt inget oanständigt tal komma över våra läppar, tala bara det som är gott och blir till välsignelse….så att det blir till glädje.”
Vi uppmanas att bara tala det som är gott och blir till välsignelse för varandra. Att låta kärleken blomma ut och sprida väldoft genom våra ord. Så låt oss tillsammans bygga en gemenskap och ett samhälle där, både det uttalade och skrivna, ordet inte används för att trycka ner varandra utan för att lyfta och uppmuntra varandra. Oavsett vem det är vi möter och pratar om och till.

Andreas Grumsén