Gnosjö Missionskyrka | Pastorn har ordet
19560
post-template-default,single,single-post,postid-19560,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Pastorn har ordet

Vem följer du?
För många år sedan deltog jag i ett distriktsmästerskap i Mountainbike i Burseryd. När starten gick blev vi snabbt en ledargrupp på fem cyklister där jag låg sist. Vi cyklade på smala skogsstigar och det var svårt att se framåt men jag hade blicken fäst på bakhjulet på den som låg framför. När han svängde, svängde jag. Efter några kilometer svängde alla i gruppen vänster och jag följde efter, helt säker på att den som låg först följde skyltarna som visade var vi skulle cykla. Efter några hundra meter så tvärbromsar alla och även jag, utan att veta varför. Helt plötsligt vänder sig alla om och börjar cykla tillbaka. Jag är konfunderad men ser då på ett träd en skylt med ett stort kryss över, vilket innebär att vi är på fel väg. Så även jag tar min cykel och cyklar tillbaka och fortsätter därefter på rätt väg.
Vem vi följer spelar roll, oavsett om det är i en cykeltävling eller i livet. För jag är övertygad om att alla människor, mer eller mindre medvetet, tar följe på någon eller något som man hämtar inspiration och vägledning från genom livet. Det kan vara sina föräldrar, en politisk ideologi eller en religion.
För 18 år sedan var jag med om en upplevelse där det blev klart för mig att Jesus lever, att han älskar mig och att han vill mitt bästa. Och om det är sant att Jesus lever, att han är den han är, då får det också konsekvenser för mitt liv. Ensam i min lägenhet sa jag till Jesus att jag tror att han är den han säger att han är och att jag vill följa honom. Från den lördagskvällen tog mitt liv en annan riktning. Inte bara vad gäller mitt yrke utan främst mitt inre liv. Jag fylldes av kärlek, frid och hopp och min syn på mig själv och min omvärld blev mycket ljusare. Sedan dess har jag aldrig ångrat en enda dag att jag bestämde mig för att ta rygg på Jesus genom livet.
I Johannesevangeliet säger Jesus: Jag är vägen, sanningen och livet. En mening som också kan översättas: Jag är den sanna livsvägen. Det är vägen som är det centrala ordet, en väg som är sanning och liv. Det är anspråksfulla ord från Jesus men tänk om det är sant? Jag skulle därför vilja utmana dig att pröva hans påstående om sig själv som den sanna livsvägen. Det värsta som kan hända är att du tycker att det är osant, en fel väg, och då är det bara att vända tillbaka och
fortsätta på den väg du redan går.
Men om det är sant, då kommer
det förvandla ditt liv.

/ Andreas Grumsén