Gnosjö Missionskyrka | Pastorn har ordet
19986
post-template-default,single,single-post,postid-19986,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Pastorn har ordet

Vårt hemland är himlen!
Var kommer du ifrån?

Sedan jag var 16 år och flyttade hemifrån har jag på grund av utbildning och arbete bosatt mig på flera olika orter. När man flyttar till en ny plats får man ofta frågan om var man kommer ifrån. I mitt fall föddes jag i Grums i Värmland men flyttade till Varberg när jag var 1,5 år vilket innebär att hela min uppväxt har jag haft i Varberg. Därför svarade jag ganska ofta att jag kommer från Varberg men efter en tid blev det viktigare för mig att även betona det värmländska ursprunget, mina rötter. Ursprunget är viktigt för att det präglar min identitet. På min pappas sida är vi värmlänningar i generationer och det är en stor del av vem jag är. Var jag kommer ifrån är en viktig pusselbit när jag definierar mig själv. Idag när jag får frågan om var jag kommer ifrån brukar jag svara att jag är född i Grums men är uppvuxen i Varberg.

Bibeln beskriver ytterligare en dimension som är viktig för vår identitet och som spelar stor roll för vilka vi är. I Filipperbrevet 3:20 skriver författaren att ”Vårt hemland är himlen”. Vi har också ett himmelskt hem. Det betyder att jag inte bara är svensk, värmlänning och numera gnosjöbo utan även har mitt ursprung, min tillhörighet och mitt hem i Guds rike.

I det himmelska hemmet är det ett andligt faktum att jag tillhör Gud med varje del av min varelse, att Gud håller mig tätt intill sig i en evig omfamning, att jag faktiskt är tecknad i Guds händer och vilar i dess skugga.

I det himmelska hemmet förstår jag att Gud ”formade mig i det fördolda”, ”flätade mig samman i jordens djup.” Där hör jag den röst som kallar mig ”min älskade”.

I det himmelska hemmet finns den sanna kärleken där jag blir sedd och bekräftad för den jag är.

Tron är den starka förtröstan på att hemmet alltid har funnits där och alltid kommer att finnas där. Du och jag är så högt älskade att vi har frihet att lämna det himmelska hemmet. Men vår
Far i himlen väntar alltid på
oss med utsträckta armar för
att ta emot oss igen och viska
i vårt öra:
”Mitt barn, välkommen hem!”

/ Andreas Grumsén