Gnosjö Missionskyrka | Min berättelse Tomas Grahn
18572
post-template-default,single,single-post,postid-18572,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Min berättelse Tomas Grahn

För några år sedan satt jag och pratade lite med en granne. Vi hade som grannar bara känt varandra något år. Känt varandra så där lagom, ni vet. Han frågade mig var jag kommer ifrån.
Den frågan får man ibland och ni som känner mig vet ju att jag inte har Gnosjörötter. Kort sagt så är jag pastorsson med vad det har inneburit av att flytta runt. Det är oftast så det fungerar i pastors-familjer.
Det är pastorn (pappa Wimar i mitt fall) som får en förfrågan eller kallelse om att ta anställning och arbeta i en kyrka eller område. När det så var dags att flytta fick jag och övriga familjen bara hänga med. Mamma Anita som var sjuksköterska ordnade alltid något jobb inom vården på närliggande ort.
Det här med kyrkan blev jag naturligtvis invand med ganska tidigt. Som jag kommer ihåg det så låg jag längst bak eller (till pappas förtret) längst fram på någon kyrkbänk och räknade lampor. Jag kommer också ihåg de otaliga missionsauktioner där jag fick springa ut med inropade stickade vantar, broderade löpare eller virkade grytlappar. Som pastorsson har man fått testa hela konceptet ”kyrka”, allt från söndagsskola, UV scout och tonår. För mig har detta funkat perfekt.
Jag känner mig tacksam för det sammanhang som jag fått och får vara med i. Det innebär inte att livet alltid är enkelt. Vi lever i en komplex värld med oroshärdar lite över allt. Det kan vara situationer nära oss eller långt bort.
Jag känner en trygghet i att jag får tro och kunna knäppa mina händer och få forma mina tankar i en bön. Mina föräldrar tvingade mig aldrig att bli kristen, men de visade ofta på ett sätt att ha omsorg om människor och det har naturligtvis format mig till den jag är idag.
Mitt hopp är att vi ska vara en öppen och generös församling där vi kan stödja och hjälpa. Jag är tacksam när jag ser allt engagemang av människor i olika aktiviteter t.ex. söndagsskola, UV-scout, tonår, minibrass, storbrass och …, listan kan göras lång.
Vi går mot jul. För många är jul förknippat med stress, julklappar, hur och med vem man ska fira julafton hos. Det är också en stor kyrkohögtid. Julbudskapet är känt för de allra flesta. Jag vill skicka med en önskan om att du ska få en god julhögtid. I vår bygd finns det många kyrkor. Ta tillfället att besöka någon, tänd ett ljus för någon som du tänker på, eller om inte annat, för att sitta ner och bara vara.
Sprang på min gamla granne i affären. – Hallå pastorssonen… Ja, det är jag.

/ Tomas Grahn