Gnosjö Missionskyrka | Pastorn har ordet
16885
post-template-default,single,single-post,postid-16885,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Pastorn har ordet

Mötet med livet!

Under sommaren gör vi upplevelser av livet och naturens skönhet. Det kan vara vid havet, sommarängen, bland vänner osv. Allt detta är något givet till oss, som vi får ta emot och glädjas åt, njuta av och förvalta. Allt detta sköna gör något gott med våra liv. Mitt i detta finns en annan verklighet, där allt inte kan förklaras materiellt. Där möter oss en personlig Gud – en skapare som är närvarande som vill bli känd av oss. Det är denne skapelsens Gud som ger oss livets gåva varje dag, ja varje ögonblick, annars skulle livet stanna upp. Detta är tillvarons innersta och bärande verklighet, en gudsnärvaro.
”Gud skapade människan till sin avbild…” 1 Mos 1:26-27
”Ty i honom är det vi lever, rör oss och är till, …” Apg 17:28-29.
I mötet med Gud får du hälsningen att du är älskad och värdefull. Där gör man upptäckten att det finns en mening med det som är våra liv. I varje människa finns denna längtan efter helhet och det som bär, en tro, för livet och för evigheten. Människan är skapad att leva i gemenskap med Gud och skall vi bli vän med livet måste vi se och ta emot detta. Kan du låta detta få bli ett tilltal till dig denna sommar, för samtidigt är sanningen den att allt inte är bra, då vi väljer att leva utan denna relation till Gud. Livet är då inte helt och det blir ett ständigt sökande efter mening och en stor risk att förlora det. Men vi kan få ta emot förlåtelsen från Jesus och öppna våra liv för honom, till ett helt och sant liv och få gåvan att tro. En tro som bär, som ger oss ett nytt livsmönster och en ny kraft för vårt liv.
Du kommer inte att kunna undvika en trasig värld, men du får erfarenhet av att få växa i en personlig relation till Jesus, där han finns med genom hela livet, både i glädjen och också i sorgen. ”Du omsluter mig på alla sidor, och håller mig i din hand.” Ps 139:5.
Ge dig tid denna sommar, inte bara med en god bok, inte bara med nya smaker i glassbaren, inte bara nya resmål osv. Det finns annars en risk att du då går miste om mötet med Livet.
Utan:  – stanna upp och ställ frågan – varför lever du?
– ta beslut – det handlar inte om att vara färdig som människa, utan att ha en ärlig vilja.
– sök – där kommer Jesus dig till mötes och du upptäcker en öppen famn.
– bekänn din synd – att inte vilja veta av Gud och ställa honom åt sidan.
– ta emot förlåtelsen – upprättelse till ett helt och sant liv.
”Men åt dem som tog emot honom gav han rätten att bli Guds barn, åt alla som tror på hans namn,”  Joh 1:12
Alla är inbjudna och välkomna till Gud, att få tro och att få vara Guds barn.

/ Bo Zandén