Gnosjö Missionskyrka | Min berättelse Saifon Suanse
16880
post-template-default,single,single-post,postid-16880,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Min berättelse Saifon Suanse

Jag heter Saifon Suanse, är 39 år och bor sedan några år tillbaka i Gnosjö. Min familj består av Ole och vår son Benjamin, ett år gammal samt min brorsdotter som bor hos oss.
Jag är född och uppvuxen i Thailand. Under min barndom var jag mycket tillsammans med min mormor som var en seriös och rättrogen buddist. Jag gick med henne till bön varje morgon.
Hela min familj var trogna buddister.
Det året jag fyllde nio år flyttade hela familjen till en liten by där det fanns en liten kyrka och ett tiotal kristna.
Det var bland dessa kristna jag fick min bästa kompis som också heter Saifon. Hon var och kommer alltid att förbli min bästa kompis och vän. Saifon hade ett lugn inuti, var alltid tacksam och kärleksfull och hon sa att hon kär i Jesus. Jag följde aldrig med henne till kyrkan och hon frågade aldrig om jag ville bli kristen.
Vi gick hela grundskolan, gymnasiet och yrkesutbildningen tillsammans. Efter yrkesutbildningen när vi båda hade fått jobb bodde vi tillsammans under en tid och delade rum. Varje morgon och kväll bad hon högt till sin Gud. Hon bad även för mig fast jag inte brydde mig om det. Jag var ofta ute med andra ungdomar och festade på krogen.
När jag var strax under 20 år fick vi problem i min familj och då bad jag till Gud för första gången. Jag bad att han skulle hjälpa oss lösa våra problem och det gjorde han. Det funkade att be till Gud!
Efter detta började jag fundera över mitt liv. Jag upptäckte att jag hade så många frågor inom mig om livet som jag ville ha svar på. Jag började följa med min vän Saifon till kyrkan och fick undervisning om Gud. Det kom en helt ny känsla inom mig och jag upptäckte en kärleksfull Gud som hör mina böner och alltid finns vid min sida. Jag lät döpa mig och slutade helt att dricka alkohol och engagerade mig i kyrkans arbete för utsatta barn som behövde hjälp.
År 2007 flyttade jag till Sverige bland annat för att min faster och syster bodde och arbetade här. Under fem år arbetade jag på en thai-restaurang i Stockholm och utbildade mig sedan till undersköterska och fick jobb på Karolinska sjukhuset. Under dessa år gick jag mest till Svenska kyrkan och Pingstkyrkan i Tyresö. Jag förstod i början inte så mycket av predikan men jag kunde sjunga med i sångerna som ofta hade samma melodi som de vi sjöng i Thailand. När pastorn bad så bad jag mina böner på thailändska.
Så träffade jag Ole Larsen från Gnosjö på en kristen dejting-sajt och bestämde mig för att flytta hit till honom. Idag är vi medlemmar i Gnosjö Missionsförsamling och jag arbetar på ett korttidsboende.
Jag är så tacksam till Gud för den trygghet jag äger och jag vet att han är med mig var jag går, han vägleder mig och jag kan prata med honom om allt. Min önskan är att min mamma och syster ska börja tro på Gud och upptäcka att han kan ge både trygghet och hjälp i livet.

Saifon Suanse