Gnosjö Missionskyrka | Min berättelse David Johansson
16552
post-template-default,single,single-post,postid-16552,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Min berättelse David Johansson

Mitt namn är David Johansson och jag är medlem och aktiv i Missionskyrkan i Gnosjö. Jag är 19 år och går tredje året på naturvetenskapliga linjen på Gnosjöandans Kunskapscentrum. En solig vårdag när jag var 13 år tog jag ett beslut att själv följa Jesus, något som jag aldrig ångrat. Efter det beslutet har jag flertalet gånger ställt mig frågan varför jag tror och varför jag valt att leva det liv jag gör.
En del av svaret ligger i att jag är uppväxt i en familj där kristen tro var något självklart. Vi gick till kyrkan varje söndag. Vi avslutade varje kväll med läsning ur Barnens bibel och aftonbön och jag var med i diverse aktiviteter i kyrkan som barnkör, UV-scout och söndagsskola. Jag fick en fantastisk barnatro.
Men detta är inte huvudorsaken. Jag skulle inte lägga ner så mycket energi och tid eller rent av leva för något som jag själv inte trodde på. Min Gud har visat mig gång på gång att det håller att tro på honom. Det kan vara småsaker i vardagen, situationer som löst sig på fantastiska sätt när jag vänt mig till Gud i bön, ända till mirakel. Som när min nära vän blev fri från sina ryggproblem. Hennes ena ben var lite kortare än det andra vilket hade orsakat värk i ryggen men mitt framför mina ögon växte hennes kortare ben ut när vi bad till Jesus för det. Eller när min farmor fick en kraftig stroke. Hon fick så pass många blodproppar i hjärnan att läkarna sa att vi anhöriga skulle förbereda oss på det värsta, döden. Men idag sex år senare lever hon än. Dessa mirakel är inga engångsföreteelser, Jesus är på riktigt och verkar än idag. Han skänker mig lycka, hopp och trygghet.
Jag har prövat och upptäckt att Jesus är sann och kan därför inte nonchalera honom i mitt liv. Att Jesus är verksam i mitt liv och i världen idag ger mig heller ingen anledning att tvivla på det som står i Bibeln. Jag kan tryggt vila i alla de löften Gud gett mig genom Bibeln, i att Gud är med mig och att när jag tar mitt sista andetag så väntar paradiset på mig.

David Johansson