Gnosjö Missionskyrka | Min Berättelse / Allan Jannesson
15967
post-template-default,single,single-post,postid-15967,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,overlapping_content,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Min Berättelse / Allan Jannesson

Jag heter Allan Jannesson och jag är UV, en riktig UV från topp till tå. Jag är född i Göteborg och uppvuxen i Gnosjö från 18 månaders ålder. När jag var åtta år blev jag UV och det ledde till att jag som elva-åring bestämde mig för att ta emot frälsningen och leva nära Jesus.
Jag har alltid tyckt om skog och natur och har som UV fått övernatta under granar, hyddor, vindskydd och tält.
På UV får man lära sig mycket som är till nytta i livet som t.ex. att följa karta och kompass eller hur man kan hjälpa till vid en olycka. Man får laga mat över öppen eld och lära sig hur man använder yxa och kniv. Vi samtalar också om livets allvar och får lära om andliga ting som Gud, Jesus och Den Helige Ande. I ledargemenskapen kan man känna en stor samhörighet och stöd i sitt kristna liv.
Jag uppskattar mycket att få umgås och jobba med ungdomar. Som nioåring var jag med på mitt första UV-läger. Idag är jag 71 år och har varit med på 61 UV-läger som UV eller ledare. De senaste åren har jag varit chef för de lite äldre UV-arna 14 – 16 år, som kallas Ledar-scout.
Att vara kristen innebär att man får leva i Guds förlåtelse och Han är god och förlåter oss. Därför vill jag leva tillsammans med Honom i all evighet, precis som det står i UV:s lösen: ”Kristus har segrat, Vi kan segra”.